0174-671 800

Succes door teamwork

PROCENTEC is sterk gefocust op de ontwikkeling en de productie van automatiseringsproducten voor PROFIBUS, PROFINET, Industrial Ethernet en Ethernet/IP. Ten behoeve daarvan worden innovatieve oplossingen, training en consultancy geleverd voor de industriële automatiseringsmarkt.

PROCENTEC werkt met toewijding aan het garanderen van netwerkstabiliteit en daagt zichzelf voortdurend uit om de beste en meest eenvoudig toepasbare oplossingen te vinden. Sommige producten van PROCENTEC zijn ongeëvenaard in de huidige markt. Zoals ProfiTrace, de door het bedrijf ontwikkelde mobiele tool voor probleemoplossing en onderhoud, die zichzelf heeft bewezen als een van de meest baanbrekende en essentiële tools beschikbaar voor ingenieurs. Daarnaast is de ProfiHub uitgegroeid tot een algemeen aanvaarde oplossing om een betrouwbare netwerkinfrastructuur te garanderen.

"We leren onze klanten hoe ze hun netwerken kunnen onderhouden", zegt Support Coordinator Elco Docter. “Daarbij horen online en on-site services, alsook het ontwikkelen van specifieke diagnosetools voor de klant. Tevens bieden we doorlopend onderhoud van de diagnosetools van de klanten, waarbij ze een waarschuwing krijgen voordat het hele netwerk wordt uitgeschakeld, om de downtime te minimaliseren.”

Deze tools zijn door PROCENTEC ontwikkeld als een oplossing waarmee voor klanten voorspeld kan worden wanneer onderhoud nodig is, en om hen te helpen de zaken draaiende te houden. Het is geïnstalleerd op het PROFIBUS/PROFINET-netwerk en stuurt een e-mail als er sprake is van een waarschuwing op het netwerk. De tools zijn geïnstalleerd in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de VS en de ontwikkelingen beloven een aanhoudende, wereldwijde expansie.

PROCENTEC heeft recentelijk samengewerkt met een groot logistiek bedrijf om hen te helpen met hun PROFIBUS- en PROFINET-netwerk. “In januari 2019 voegde ik me bij mijn Engelse collega in Manchester, waar een groot logistiek bedrijf op zoek was naar een hulpmiddel voor voorspellend onderhoud voor hun PROFIBUS- en PROFINET-netwerk. Naast de aanschaf van onze tools, heeft het bedrijf ons ook gevraagd om een health check uit te voeren van hun systeem, waarbij 12 locaties in het Verenigd Koninkrijk en nog eens 15 in heel Europa geïnspecteerd moesten worden. Alle PROCENTEC-vestigingen waren hierbij betrokken; we hebben elkaar allemaal geholpen en werkten als één groot team om ervoor te zorgen dat het project werd voltooid.

“We hebben vestigingen in heel Europa en zijn dus niet alleen gefocust op ons hoofdkantoor in Nederland; we werken over de hele wereld, om ervoor te zorgen dat klanten de best mogelijke ondersteuning en service krijgen.”

De komende tijd zal PROCENTEC de reeks diagnostische hulpmiddelen verder uitbreiden, na in eerste instantie gewerkt te hebben met PROFIBUS, voordat is overgegaan naar PROFINET. “We blijven continu op de hoogte van de behoeften van klanten. Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen van een tool waarmee meerdere Ethernet-protocollen in een netwerk gecontroleerd kunnen worden en kijken we naar de markt, om te zien waar we kunnen verbeteren en welke problemen we kunnen oplossen.”

Wilt u meer informatie over alles wat PROCENTEC te bieden heeft, gaat u dan naar de website www.procentec.com of neem telefonisch contact met ons op via +31(0)174-671 800 of per e-mail via info@procentec.com.