PROFIBUS stekkers

De PROFIBUS DB9 stekker is het meest toegepast in IP 20 omgevingen en de beste oplossing voor hoge transmissiesnelheden. De stekker is perfect om kabels mee door te lussen en een ideale aftakking te verkrijgen. De meeste typen stekkers hebben spoelen in zich om ruis en reflecties te onderdrukken. De kabel kan via schroeven of vampierklemmen met de stekker verbonden worden. Als de stekker van het device wordt gehaald, dan is de bus niet onderbroken.

Uw voordelen van PROFIBUS stekkers:

Stekkers op maat voor PROFIBUS

Een aantal stekkers lost een groot deel van de uitdagingen van de gebruikers op door faciliteiten te bieden die het gebruik van PROFIBUS zeer eenvoudig maken. Bijvoorbeeld ingebrachte afsluitweerstanden die met een schakelaar aan/uit gezet kunnen worden.

De afscherming moet bescherming bieden tegen elektrostatische injectie en aardstromen. De afscherming van de kabel is met een aardklem in de stekker verbonden, die weer contact maakt met de connector op het device. Dit lost direct een aantal aardingsvraagstukken op.

Interne spoelen filteren 1e graad reflecties weg die worden veroorzaakt door aftakkingen, verbindingsovergangen en afwijkingen van alle aangesloten devices. Het is geen wondermiddel, maar het voorziet in een initiële behoefte om met deze problematiek niet te worden geconfronteerd.

De verbinding van de kabeladers kan via een schroef of vampierklem (Fast Connect) gaan. De keuze die een installateur maakt is natuurlijk afhankelijk van zijn eigen werkwijze, maar ook de omgevingscondities van de installatie.

Meetstekkers

Het is verstandig om op ieder segment een stekker toe te passen met een extra female connector. Deze worden PG of piggy-back stekker genoemd. Op deze stekker kan de gebruiker een PROCENTEC ProfiTrace of ander meetinstrument aansluiten.

Andere typen stekkers

Andere geaccepteerde kabelverbindingsmethoden zijn de M12 stekker en de standaard schroefconnector.

Wilt u meer weten over de stekkers die PROCENTEC u heeft te bieden? Zie dan ons overzicht van Kabels en Connectoren.