Zie "Medewerkers"

Milieubewuste productie

Weinig mensen zouden de realiteit en de gevolgen van de opwarming van de aarde op onze planeet in twijfel trekken. Maar tegelijkertijd biedt de voortdurende technologische vooruitgang op gebieden zoals computers en fysieke materialen ons de kans om regelmatig hun potentieel te evalueren en te overwegen om dingen op een efficiëntere, milieubewustere manier te doen.  Zowel wereldwijd als technologisch gezien verandert de wereld letterlijk voor onze ogen.


Het is veel te gemakkelijk om te zeggen 'we doen dit al'. Het juiste milieuvakje aankruisen. Wat is moeilijker, is de vraag 'Kunnen we meer doen'? We beschouwen het antwoord in het algemeen altijd als ja.  Het klinkt dramatisch, maar we zijn het aan de volgende generatie verplicht om onze methodologie en praktijken voortdurend in vraag te stellen.


Als bedrijf moeten we regelmatig streng in de spiegel kijken, onze voetafdruk extrapoleren en op macroniveau onderzoeken hoe onze processen het milieu beïnvloeden.


Wat betreft de CSR-kenmerken van PROCENTEC producten. We willen onze onderdelen betrekken bij Nederlandse of andere EU-producenten.  Waar mogelijk proberen we gerecycled plastic te gebruiken. Eindproducten en componenten worden geassembleerd en in eigen laboratorium in Watering geplaatst.


We verzenden onze onderdelen over de hele wereld, maar streven er altijd naar om zo milieubewust mogelijk te verzenden. Verpakkingen zijn altijd recyclebaar. Wij besteden veel aandacht aan het zo efficiënt mogelijk transporteren van de zendingen om onze voetafdruk te verkleinen.

Wie is PROCENTEC?

PROCENTEC is een onafhankelijk Nederlands bedrijf dat producten, opleidingen en consultancy levert aan de industriële automatiseringsmarkt. De primaire focus ligt op de ontwikkeling en productie van automatiseringsproducten voor PROFIBUS, PROFINET en Industrial Ethernet.

Sommige van onze producten zijn de meest erkende oplossingen op de markt van vandaag. ProfiTrace, onze mobiele troubleshooting en onderhoudstool, heeft zich gevestigd als een van de meest baanbrekende, maar essentiële tools voor ingenieurs. Daarentegen heeft onze robuuste ProfiHub zich in de afgelopen tien jaar gevestigd als dé oplossing voor het waarborgen van een betrouwbare netwerkinfrastructuur. Door de combinatie van deze producten binnen onze ComBricks-oplossing is PROCENTEC de primaire fabrikant van netwerkcomponenten geworden met de geïntegreerde mogelijkheid voor bewaking en beheer op afstand.

Onze opleidingsfaciliteit, de PROCENTEC Academy, heeft meer dan 4000 ingenieurs gecertificeerd om hun PROFIBUS- en PROFINET-netwerken te implementeren en te onderhouden volgens de hoogste normen.

Het PROCENTEC Competence Centre heeft zich gevestigd als het toonaangevende adviesbureau voor PROFIBUS- en PROFINET-projecten over de hele wereld en adviseert over architectuur, engineering, training en inbedrijfstelling. Zodra een netwerk in gebruik is genomen, hebben we 24/7 experts beschikbaar om vragen te beantwoorden met onderhoud of om te helpen bij het oplossen van een probleem.

PROCENTEC Brochure