0174-671 800

Bezoekers zoeken duidelijkheid over Industrieel Ethernet tijdens SPS Italia

13 juni 2017

Van 23 tot en met 25 mei nam PROCENTEC deel aan de SPS IPC Drives Italia in Parma. Dit is de grootste beurs voor de industriële automatiseringssector in Italië. In totaal bezochten 33.194 mensen de beurs, een groei van 16% ten opzichte van een jaar eerder.

De stand van PROCENTEC werd bezocht door eindgebruikers, installatiebedrijven en system integrators uit Noord- en Midden-Italië. Sommigen van hen waren nog niet niet bekend met onze producten, anderen waren juist benieuwd naar de nieuwe oplossingen van PROCENTEC. In vergelijking met vorig jaar kwamen meer mensen specifiek af op de PROCENTEC stand. Vanwege het feit dat zij al op de hoogte waren van onze producten en diensten, waren de conversaties veel gerichter.

Transitie naar Industrieel Ethernet

In de automatiseringssector is momenteel een transitie gaande van de traditionele PROFIBUS systemen naar Industrieel Ethernet. Italiaanse bedrijven zijn welwillend om deze transitie te volgen, maar zoeken nog wel naar meer duidelijkheid. Dit was een van de redenen waarom zij de PROCENTEC stand bezochten. Onze experts waren in staat om hen van relevante informatie te voorzien en toonden hen PROCENTEC Atlas, dé oplossing voor Industrieel Ethernet diagnostiek. De reacties op dit nieuwe product waren erg positief, omdat het gebruikers de mogelijkheid geeft om hun netwerk op eenvoudige wijze te begrijpen.

Veel aandacht voor ProfiTrace

Omdat PROFIBUS nog steeds het meest gebruikte protocol is in de Italiaanse automatiseringssector, was er ook veel aandacht voor de ProfiTrace toolkit. De ProfiTrace is momenteel de krachtigste mobiele busmonitor voor PROFIBUS netwerken en is een veelgebruikte tool.