0174-671 800

PROCENTEC steunt eindgebruiker bij strijd tegen kanker

22 juni 2017

Elk jaar in juni vertrekken duizenden Nederlanders naar de Franse Alpen om daar de beroemde Alpe d’Huez per fiets te beklimmen. Op die manier proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Voor velen is dit een jaarlijks terugkerend evenement. Eén van die deelnemers is Cees van de Noort van Dunea. Dit jaar beklom hij de berg alweer voor het zevende jaar op rij. Omdat Cees PROCENTEC vanaf het eerste uur een warm hart toedraagt, vonden wij het een goed idee om hem te ondersteunen in de strijd tegen kanker en zijn weg naar de top.

PROCENTEC steunt Dunea tijdens Alpe d’Huez

“Voor mij begon het allemaal in 2011 toen ik als begeleider van een fietsteam van Dunea meeging naar de Alpe d’HuZes. Daar kwam ik in contact met de organisatie en sindsdien ben ik elk jaar actief als vrijwilliger.”

In die rol assisteert hij op de dag van de Alpe d’HuZes deelnemers met het verkrijgen en vastmaken van hun registratiechip en staat hij op de berg om de fietsers te ondersteunen bij hun tocht naar boven. In de dagen daaromheen gaat hij zelf de strijd aan en fietst hij twee keer de berg op en af. “Dat is conditioneel enorm zwaar. Als je niet geregeld traint door lange afstanden te fietsen, kun je heel snel in de problemen komen.”

Support van PROCENTEC

Alpe d’Huez

Cees is dan ook heel blij dat PROCENTEC hem heeft gesteund in de weg naar boven. Hij kent PROCENTEC al sinds de oprichting in 1997 en heeft alleen maar positieve ervaringen met de innovatieve producten en ondersteuning die het bedrijf biedt. “Ontzettend gaaf dat PROCENTEC een grote donatie heeft gedaan. Dankzij jullie als sponsor was de tocht omhoog een makkie. Maar het gaat niet om mij, maar om de strijd tegen kanker.” Die strijd heeft hij zelf ook al eens gestreden. “Toen ik in 2012 terugkwam van de Alpe d’HuZes werd bij mij huidkanker geconstateerd. Daar moest ik voor worden behandeld, maar inmiddels ben ik genezen verklaard.”

In totaal haalden de deelnemers van Alpe d’HuZes dit jaar ruim 10 miljoen euro op.