0174-671 800

Zuid-Koreaans staalproducent POSCO gebruikt ProfiHub B5+ van PROCENTEC

17 april 2014

PROCENTEC, specialist op het gebied van PROFIBUS en PROFINET, exporteert haar producten over de hele wereld. Wereldwijd zetten bedrijven deze innovatieve producten in om betrouwbare en functionerende netwerken te creëren. Dit geldt ook voor Zuid-Koreaans staalbedrijf POSCO. Om de hoogste uptime in de toekomst te garanderen, heeft POSCO de krachtige ProfiHub B5+ van PROCENTEC in haar PROFIBUS DP installaties geïnstalleerd. Een hogere uptime resulteert immers in lagere operationele kosten en de optimalisatie van het gehele productieproces.

POSCO is één van de grootste staalproducenten ter wereld. Om de internationale concurrentiepositie te versterken, is de hoogste uptime van het productieproces cruciaal. POSCO heeft daarom 200 ProfiHubs B5+ in twintig PROFIBUS DP netwerken geplaatst. Hierdoor wordt de gehele installatie geoptimaliseerd waardoor downtime in de toekomst voorkomen kan worden.

De ProfiHub B5+ is onderdeel van de welbekende ProfiHub familie. Het is een krachtig netwerkcomponent om een betrouwbare oplossing te bieden voor aftaklijnen en sterstructuren in PROFIBUS DP netwerken die op een hoge snelheid opereren. De ProfiHub B5+ heeft een hoofdaansluiting en vijf galvanisch gescheiden, transparante kanalen. Op ieder kanaal kunnen maximaal 31 devices worden aangesloten en een afstand van maximaal 1200 meter worden overbrugd. Ieder kanaal heeft een storingsbeveiliging die ervoor zorgt dat de rest van het PROFIBUS netwerk correct blijft functioneren en de beschikbaarheid van de installatie optimaal blijft.

Over PROCENTEC
PROCENTEC is specialist op het gebied van PROFIBUS en PROFINET technologie en ontwikkelt producten om productieprocessen van eindgebruikers te optimaliseren. Onze innovatieve oplossingen zorgen ervoor dat onze cliënten succesvol opereren in de wereld van de industriële automatisering en het maximale rendement uit hun proces halen. Wij leveren alle componenten die nodig zijn om een meet- en stuurbaar netwerk in te richten. Onze producten meten, signaleren en verbinden de verschillende onderdelen van een procesinstallatie en zorgen ervoor dat deze optimaal werkt. Al onze producten ontwikkelen en maken wij op Nederlandse bodem en worden via ons wereldwijde netwerk van distributeurs geëxporteerd. PROCENTEC staat eindgebruikers daarnaast bij tijdens implementatieprocedures, certificeringstrajecten en storingen. PROCENTEC is het Competence Center voor PROFIBUS en PROFINET en biedt een uitgebreid pakket opleidingen, waaronder gecertificeerde PROFIBUS en PROFINET opleidingen.