0174-671 800

Robuuste PROCENTEC ProfiHub-familie bestaat 10 jaar

04 maart 2016

Wateringen, Nederland ( 4 maart 2016)

In 2006 was PROCENTEC het eerste bedrijf ter wereld dat een meerkanaals netwerkcomponent, oftewel een PROFIBUS-hub op de markt bracht. Nog steeds behoudt PROCENTEC de voorsprong op de markt, doordat de klant bij de hubs niet hoeft te kiezen voor een schroefconnector of PROFIBUS-connector en zich geen zorgen hoeft te maken over een robuuste bevestiging, want dat zit standaard in de PROCENTEC-hubs.
Bij de nieuwste telg van de hubfamilie van PROCENTEC, de ProfiSwitch X5, hoeft de klant zich niet eens zorgen te maken om de baudrate. Met deze unieke hub kan de baudrate namelijk per kanaal worden aangepast.

Veel klanten zijn na tien jaar nog steeds tevreden klanten. Er zijn zelden tot nooit klachten geweest over de opbouw en de werking van de hubs. Toch blijft PROCENTEC alert op service en kwaliteit en vergeten ze niet de bestaande (hub-)klanten in het zonnetje te zetten. Daarom gaan de komende maand de sales engineers bij bestaande hub-klanten langs om een ‘hub hub hoera’- taart te bezorgen.

ProfiHub-familie productportfolio
De solide ProfiHub-familie bestaat inmiddels uit 11 (meerkanaals-) PROFIBUS DP netwerkcomponenten waarmee een betrouwbare lijn- of boomstructuur gemaakt kan worden en aftakkingen voor meerdere apparaten. Ze worden in vele toepassingen wereldwijd ingezet en zijn beschikbaar in diverse variaties, zodat er altijd een is die bij de wensen van de klant past.

De PROCENTEC hubs staan bol van de specialistische kennis, het zijn handgemaakte producten uit Nederland en ze scoren internationaal op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.

ProfiSwitch X5 – de babelfish onder de hubs
Bij de X5 zit er ontzettend veel technologie ‘onder de motorkap’. Daar wordt de klant niet mee lastiggevallen: die merkt alleen dat hij verschillende baudrates in zijn netwerk kan koppelen. Dat is iets wat voorheen niet kon en waarvan eigenlijk gedacht werd dat dit niet mogelijk was bij een PROFIBUS-netwerk.

Normaal gesproken staat de overdrachtssnelheid vast, wat een probleem is als bijvoorbeeld een applicatie deels een lagere baudrate nodig heeft en deels een hogere. Er werd dan vaak gekozen voor dubbel uitgevoerde netwerken. Maar nu ben je niet meer gebonden aan die lagere baudrate voor het gehele netwerk.
De X5 zorgt er namelijk voor dat het segment – volgens de PROFIBUS-regels- opnieuw start. De X5 zorgt er bovendien voor dat de ene baudrate ‘vertaald’ wordt naar 5 kanalen met ieder hun eigen baudrate. Het netwerk wordt er veel flexibeler door.

10 jaar Hubs campagne
10 jaar Hubs campagne

 

Over PROCENTEC
PROCENTEC is de kennispartner op het gebied van PROFIBUS en PROFINET technologie. Wij ontwikkelen producten om productieprocessen van eindgebruikers te optimaliseren. Onze innovatieve oplossingen op maat zorgen ervoor dat onze klanten succesvol opereren in de industriële automatisering en het maximale rendement uit hun proces halen. PROCENTEC levert wereldwijd alle componenten die nodig zijn om een meet- en stuurbaar netwerk in te richten. Daarnaast is PROCENTEC het internationaal geaccrediteerde Competence- en Trainingscentrum voor PROFIBUS en PROFINET. Wij verzorgen trainingen die medewerkers helpen om deze technieken optimaal in te zetten voor hun bedrijfsdoelstellingen. Bovendien bieden wij eindgebruikers de nodige support tijdens implementatieproces, certificeringstrajecten, audits en storingen.