Zie "Medewerkers"

Procentec is trots partner te zijn van de HMS Group!

05 oktober 2020

Rotterdam (NL), 05/10/2020 - Met ingang van 1 oktober 2020 is Procentec partner geworden van HMS. HMS Industrial Networks AB, een volledige dochteronderneming van HMS Networks AB (publ), heeft 70% van alle aandelen in de Nederlandse onderneming Procentec B.V. verworven.

"Een logische stap in de verdere groei van het bedrijf", aldus Pieter Barendrecht, CEO van Procentec.

"We zijn erg blij om deel uit te maken van HMS, wat nieuwe deuren opent voor Procentec”, vervolgt hij. Het netwerk van internationale kantoren van HMS zal een grote aanwinst zijn voor Procentec in onze verdere expansie. Er zullen ook uitstekende mogelijkheden zijn voor IP-sharing tussen de bedrijven, evenals voor co-creatie van oplossingen met betrekking tot industriële netwerken en Industry 4.0".

"Procentec overbrugt een kloof in het aanbod van HMS binnen de communicatie-infrastructuur. Industriële netwerken zijn van essentieel belang in industriële processen, en Procentec's producten en diensten verbeteren de uptime en de beschikbaarheid van gegevens in deze kritische netwerken aanzienlijk"
, zegt Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks. "Met Procentec krijgt HMS toegang tot een aftermarket business gerelateerd aan de enorme installed base van industriële netwerken wereldwijd, waardoor HMS veel dichter bij de eindgebruikers van industriële netwerken komt te staan. “Dit is een zeer interessante nieuwe dimensie voor HMS, gezien het feit dat we vandaag de dag vooral producten leveren aan producenten en machinebouwers".

Het aanbod van Procentec zorgt voor een betrouwbare netwerkinfrastructuur voor industriële netwerken, zoals PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP en andere Ethernet protocollen. Het portfolio omvat de voornaamste producten ProfiTrace, ProfiHub, ComBricks, Atlas en Osiris, die engineers helpen bij het op een eenvoudige manier uitvoeren van netwerkbewaking, analyse en troubleshooting - zowel op locatie in fabrieken als op afstand, waardoor ongewenste downtime wordt voorkomen.

Het aandeel van 70% in Procentec is door HMS overgenomen van de oprichters, die niet meer actief zijn in het bedrijf. De resterende 30% is in handen van het bestaande managementteam, die hun managementfuncties zullen behouden en de Procentec business zullen blijven runnen.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pieter Barendrecht, CEO Procentec                     +31 (0)17 46 71 800
Staffan Dahlström, CEO HMS Networks AB,         +46 (0)35 17 29 01
Joakim Nideborn, CFO HMS Networks AB,           +46 (0)35 710 6983