PROCENTEC TestLab

TestLab


PROCENTEC is 1 op 9 geaccrediteerde PROFIBUS- en PROFINET-testlaboratoria wereldwijd voor de certificering van devices. In ons laboratorium vertrouwen verkopers uit de hele wereld op ons om hun producten te testen op PROFIBUS- en PROFINET-compatibiliteit. Op basis van de positieve testrapporten van ons laboratorium geeft PROFIBUS & PROFINET International certificaten uit voor de geteste apparaten.

PROCENTEC, uw partner in de PROFIBUS- en PROFINET-certificering

Een PROFIBUS- of PROFINET-certificaat staat voor de kwaliteit van een product. Veel eindgebruikers gebruiken in hun fabrieken alleen gecertificeerde producten om er zeker van te zijn dat de producten waarmee ze werken van hoge kwaliteit zijn. Voor fabrikanten is de samenwerking met de ingenieurs van PROCENTEC tijdens dit certificeringsproces van onschatbare waarde. Tijdens de kritische testfase bent u er zeker van dat u unieke en bewezen expertise aan uw zijde heeft. Onze ingenieurs overleggen onderweg met u, houden het proces transparant en delen de kennis die we in de afgelopen 20 jaar hebben opgebouwd van het uitvoeren van diagnostiek op industriële netwerken.

De tests die in ons PROFIBUS- en PROFINET-testlaboratorium worden uitgevoerd, voldoen aan de laatste standaard van PROFIBUS & PROFINET International.

undefined

Testvolgorde

Het hangt af van het vereiste certificaat, welke tests moeten worden uitgevoerd. De meeste aanvragen die we bijvoorbeeld ontvangen, zijn voor een DP-V1 certificaat. Voor dit type certificaat moeten we alle vijf de testen die we aanbieden uitvoeren:

Schematische controle
Tijdens de schematische controle bekijken we de lay-out van de printplaat (PCB).

Elektrische test
Tijdens deze test controleren we het apparaat met een oscilloscoop.

Protocol test
We onderzoeken de protocollen op het apparaat, we genereren fouten en controleren of het apparaat doet wat het geprogrammeerd is om te doen.

GSD-bestandscontrole
We controleren de protocolinformatie op het GSD-bestand.

Multi-vendor test
Met deze test controleren we het gedrag van het apparaat in een netwerk met apparaten van andere fabrikanten.

Vraag jouw certificatie nu aan