0174-671 800

PROFIBUS & PROFINET trainingen

PROFIBUS en PROFINET zijn gebruiksvriendelijke industriële netwerken. Training is echter essentieel om optimaal van de voordelen te kunnen genieten. PROCENTEC verzorgt trainingen die de kennis van medewerkers op het juiste peil brengen om deze technieken optimaal in te zetten voor uw bedrijf. Want een goede scholing bespaart kosten, op zowel korte als lange termijn.  

Waarom kiezen voor een training van PROCENTEC? 

Voor wie zijn deze trainingen interessant?

Onze trainingen zijn nuttig voor zowel de medewerkers die dagelijks te maken hebben met PROFIBUS en PROFINET, als voor het personeel dat op een hoger niveau toezicht houdt. De trainingen zijn gericht op elektrotechnici die zich bezig houden met installatie en onderhoud, zowel als leveranciers en elektrotechnische ondernemingen die een PROFIBUS product willen ontwikkelen.

Met de opgedane kennis kunt u uw projecten beter inrichten en uitvoeren en daarna goed bijhouden wat er in alle uithoeken van de installatie gebeurt. 

Wat leert u? 

Tijdens onze trainingen leert u PROFIBUS, PROFINET en AS-Interface beter te begrijpen. We bestuderen de eigenschappen van de bekabeling, bekijken op welke manieren de installatie het beste is in te stellen en behandelen de meest gemaakte fouten die zich door gebrek aan kennis kunnen voordoen. Uw bedrijfsspecifieke situaties komen zeker ook aan bod.

Na het volgen van een training bent u in staat om:

PROFIBUS en PROFINET trainingen 

Wilt u uw kennis over PROFIBUS en/of PROFINET vergroten? PROCENTEC beschikt over echte professionals op dit vakgebied. Alle benodigde expertise is aanwezig om u te ondersteunen. Wij delen deze kennis graag met u! Wij zijn een officieel erkend internationaal PROFIBUS en PROFINET Competence Center en Training Center. Hieronder vindt u een totaaloverzicht van PROFIBUS en PROFINET trainingen.

 

undefined

Certificaten 

Wanneer u kiest voor een gecertificeerde training en u slaagt voor het examen, dan wordt uw naam geplaatst op een officiële lijst van gecertificeerde PROFIBUS/PROFINET engineers, installateurs of beiden. Bekijk het huidige overzicht van gecertificeerde vakgenoten. Komt uw naam hier ook bij te staan?

 

Wij bieden de volgende trainingen aan:

PROFIBUS trainingen

PROFIBUS Bytesize Training

Heeft u behoefte aan het opfrissen van uw PROFIBUS Troubleshooting & Maintenance kennis of bent u net begonnen en op zoek naar het reilen en zeilen van een van 's werelds snelst groeiende protocollen? Procentec biedt u de snelste en meest volledige oplossing. Onze Bytesize training biedt u een drie uur durende, snelle en diepgaande training. Op deze manier ondersteunen wij díe bedrijven en medewerkers die hard werken om downtime te voorkomen en bieden wij u de garantie dat u de controle over uw netwerk behoudt.

PROFIBUS Troubleshooting & Maintenance Opleiding

Deze opleiding is volledig afgestemd op de behoeften van mensen die PROFIBUS installaties installeren en onderhouden. Het omvat een compleet kennispakket dat geheel gericht is op de praktijk.

Volgende datum: 9 November - 10 November 2021, 17 November - 18 November 2021, 6 December - 7 December 2021

Certified PROFIBUS Installer

De opleiding Certified PROFIBUS Installer richt zich volledig op technici die zich bezighouden met het installeren, bekabelen en testen van PROFIBUS DP/PA apparatuur. Deze groep mensen is vaak de laatste schakel in een project en krijgt de meeste druk te verduren als bij oplevering, of gedurende haar life cycle de installatie niet goed functioneert. 

Certified PROFIBUS Installer

Volgende datum: 9 November - 10 November 2021, 17 November - 18 November 2021, 6 December - 7 December 2021

Certified PROFIBUS Engineer opleiding

De opleiding Certified PROFIBUS Engineer (CPE) is een wereldwijd erkende opleiding. U bent na deze opleiding PROFIBUS-gediplomeerd met een officieel geaccrediteerd diploma. Bovendien behoort u na deze opleiding tot een specialistenplatform op het gebied van PROFIBUS.

Certified PROFIBUS Engineer opleiding

Volgende datum: 25 Oktober - 28 Oktober 2021, 6 December - 9 December 2021

Certified PA module

De opleiding Certified PROFIBUS Engineer is een wereldwijd erkende opleiding om een kwaliteitsplatform te creëren voor PROFIBUS gediplomeerde personen die door een officieel examen zijn geaccrediteerd.

Certified PA module

ProfiTrace Training

Deze training is volledig gericht op ProfiTrace 2. Het belangrijkste trainingsdoel is het leren omgaan met het ProfiTrace-platform om snel te kunnen bepalen wat een goed en wat een slecht netwerk is.

ComBricks Training

Deze training is gericht op de nummer 1 permanente monitoring tool voor PROFIBUS- en PROFINET-netwerken. U leert de krachtige functies te gebruiken om fouten te identificeren, onderhoud te versnellen, ingebruikname te bespoedigen en hoe u de prestaties van het netwerk kunt optimaliseren.

PROFINET trainingen

PROFINET Bytesize Training

Heeft u behoefte aan het opfrissen van uw PROFINET Troubleshooting & Maintenance kennis? Of bent u net begonnen en op zoek naar het reilen en zeilen van een van 's werelds snelst groeiende protocollen? Onze Bytesize training biedt u een drie uur durende, snelle en diepgaande training. Op deze manier ondersteunen wij díe bedrijven en medewerkers die hard werken om downtime te voorkomen en bieden wij u de garantie dat u de controle over uw netwerk behoudt.

PROFINET Troubleshooting & Maintenance Opleiding

De opleiding 'PROFINET Troubleshooting & Maintenance' speelt volledig in op de behoeften van installateurs en onderhoudstechnici die zich met deze nieuwe netwerktechnologie bezighouden.

Volgende datum: 3 November - 4 November 2021, 15 November - 16 November 2021, 13 December - 14 December 2021

Certified PROFINET Installer

De Certified PROFINET Installer training is onmisbaar voor elektrotechnische ingenieurs, ingenieurs die een netwerk in bedrijf stellen en voor het technisch personeel.
Deze groep mensen is vaak de laatste schakel in een project en krijgt de meeste druk te verduren als bij oplevering, of gedurende haar life cycle de installatie niet goed functioneert.

Certified PROFINET Installer

Volgende datum: 3 November - 4 November 2021, 15 November - 16 November 2021, 13 December - 14 December 2021

Certified PROFINET Engineer opleiding

De opleiding Certified PROFINET Engineer is een wereldwijd erkende opleiding. U bent na deze opleiding PROFINET-gediplomeerd met een officieel geaccrediteerd examen. U behoort na deze opleiding bovendien tot een specialistenplatform op het gebied van PROFIBUS en PROFINET.

Certified PROFINET Engineer opleiding

Volgende datum: 13 December - 16 December 2021

Industrial Ethernet

EtherNet/IP Bytesize Training

Heeft u behoefte aan het opfrissen van uw EtherNet/IP Troubleshooting & Maintenance kennis? Of bent u net begonnen en op zoek naar het reilen en zeilen van een van 's werelds snelst groeiende protocollen? Onze Bytesize training biedt u een drie uur durende, snelle en diepgaande training. Op deze manier ondersteunen wij díe bedrijven en medewerkers die hard werken om downtime te voorkomen en bieden wij u de garantie dat u de controle over uw netwerk behoudt.

GRATIS Atlas Training

Deze gratis online Atlas training is gericht op de krachtigste tool voor het oplossen van problemen binnen Industrieel Ethernet netwerken. U leert de indrukwekkende functies te gebruiken voor het opsporen van fouten, versnellen van onderhoud, bespoedigen van ingebruikname en de optimalisatie van netwerkprestaties om downtime in uw netwerk te voorkomen.

Industrial Ethernet Introductie Cursus

Het installeren van Ethernet omvat meer dan enkel het aansluiten van Ethernet-kabels. Het volgen van een introductiecursus is daarom van essentieel belang voor iedere gebruiker van standaard of industrieel Ethernet.

Begrip en kennis van de terminologie en praktijksituaties, is van essentieel belang voor het werken met Ethernet-installaties. Deze opleiding biedt de vereiste basis voor technici die zich bezighouden met het installeren, bekabelen en testen van een Ethernet-installatie. De verschillen tussen Ethernet gebaseerde bussystemen en de voor- en nadelen van protocollen ten opzichte van technologieën zullen tijdens deze opleiding behandeld worden.

Industrial Ethernet Introductie Cursus

Netilities Training

Deze training is gericht op Netilities, een krachtige tool voor het oplossen van problemen binnen PROFINET netwerken. U leert de functies te gebruiken om fouten te identificeren, onderhoud te versnellen, ingebruikname te bespoedigen en hoe u de prestaties van het netwerk kunt optimaliseren.