PROFIBUS Troubleshooting & Maintenance Opleiding

Aanmelden

Deze opleiding is volledig afgestemd op de behoeften van mensen die PROFIBUS installaties installeren en onderhouden. Het omvat een compleet kennispakket dat geheel gericht is op de praktijk.

Details

Beschrijving

Er wordt geleerd hoe men een storing moet analyseren, lokaliseren en oplossen. Dit wordt gefundeerd aan de hand van theorie over bekabeling, afscherming, aarding en meetgereedschappen. Met behulp van praktische oefeningen gaan de deelnemers de theorie toepassen in de praktijk.

Na het volgen van de opleiding zijn de deelnemers in staat zelfstandig onderhoud te plegen en op strategische wijze storingen in PROFIBUS installaties op te lossen. Tevens wordt kennis opgedaan van bekabelingstechnieken, aarding, afscherming, PROFIBUS componenten en leert men om te gaan met de benodigde meetgereedschappen.

OPTIONEEL: Word ook een Certified PROFIBUS Installer!

Wat kunt u verwachten?
Investeer een halve dag extra na de training ‘PROFIBUS Troubleshooting & Maintenance’ om een Certified PROFIBUS Installer te worden.
De training ‘PROFIBUS Troubleshooting & Maintenance’ geeft u een goede basis om het examen af te leggen voor ‘Certified PROFIBUS Installer’ in deze halve dag.

Wat zijn de kosten?
neem contact op voor de prijs van het examen.

Inschrijven
Schrijf u in voor de training 'PROFIBUS Troubleshooting & Maintenance' via onderstaande button 'Registreer'. Vink op het formulier de optie 'Inclusief Certified PROFIBUS Installer' aan.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor personen die gedurende hun werkzaamheden te maken hebben met en/of verantwoordelijk zijn voor PROFIBUS installaties.
Zij hebben wel enige ervaring met industriële automatisering en/of PLC techniek en zijn bekend met het binaire talstelsel.

De documentatie is in het Engels.

De personen voor deze training kunnen zijn:

Onderwerpen

Theorie

 • Overzicht van PROFIBUS DP en PA
 • Eigenschappen van RS 485 en MBP-IS
 • Bekabelingstechnieken
 • Aarding en afscherming 
 • DP/PA segmentkoppelaars, repeaters en OLM's
 • Strategie van storinglokalisering
 • Meetgereedschappen

Praktijk

 • Protocol- en signaalanalyse met ProfiTrace 2
 • Kabelmetingen met ProfiTrace 2
 • Klasse 2 functies met ProfiTrace 2
 • Monitoren op afstand met COMbricks 

We kunnen nu zelf de installatie zo efficiënt mogelijk onderhouden en storingen te verhelpen

"Onze PROFIBUS installatie vereist een hoge mate van bekwaamheid. We kunnen het risico niet lopen dat we een dag stilliggen. De opleiding Troubleshooting & Maintenance heeft ons geleerd hoe we zelf de installatie zo efficiënt mogelijk kunnen onderhouden en storingen te verhelpen."

Bavaria, Peter Korsten

Andere Informatie

Overige informatie

De deelnemers ontvangen een cursusboek, notitiemateriaal en een certificaat van deelname.

Het wordt aangeraden om op een eigen laptop ProfiTrace te installeren en te gebruiken tijdens het practicum.

Een lunch is op alle cursusdagen inbegrepen.