Webinars & Automation Explained

Procentec biedt regelmatig webinars en trainingen aan over het onderhouden, troubleshooten en beveiligen van industriële netwerken. Wij vinden het belangrijk om onze kennis zo goed mogelijk te delen en het voor jou gemakkelijk te maken om deze te vertalen naar de praktijk om zo kostbare downtime te voorkomen. 

In het overzicht onderaan deze pagina vind je de meest populaire onderwerpen van de afgelopen 2 jaar. Bekijk alle sessies terug wanneer het jou uitkomt en ontvang praktische tips voor het ontwerpen en beheren van een betrouwbare netwerkinfrastructuur. 

Automation Explained:

Procentec introduceert een fris nieuw concept, genaamd Automation Explained; een reeks toffe LIVE uitzendingen waarin onze experts je in slechts 30 minuten alle ins en outs leren over een specifiek onderwerp op het gebied van industriële automatisering.

Doe mee en profiteer van tientallen jaren kennis in het veld. Deze uitzendingen zijn interactief, waardoor je ook ter plekke in gesprek kunt gaan met onze experts.

Mocht je bovendien suggesties hebben voor interessante onderwerpen, aarzel dan niet om deze te sturen naar marketing@procentec.com

undefined

Categorieën:

PROFIBUS

Automation Explained (#1) | De 4 kernindicatoren voor een robuust en betrouwbaar PROFIBUS netwerk

In slechts 30 minuten leren we jou om te begrijpen hoe je PROFIBUS storingen kunt voorkomen. Ongeloofwaardig? In deze aflevering van Automation Explained introduceren we de 4 belangrijkste indicatoren voor het monitoren van PROFIBUS netwerken. 

Automation Explained (#3) | Verhoog de operationele efficiëntie van je PROFIBUS netwerk met behulp van alarm customisation

In deze aflevering van "Automation Explained" gaan we dieper in op het optimaliseren van de operationele efficiëntie in PROFIBUS netwerken met behulp van alarm customisation. 

Netwerk Ontwerp - Introductie

Een professioneel netwerkontwerp is cruciaal bij de (her)inrichting van een PROFIBUS installatie. Maar wat zijn de belangrijkste elementen om een betrouwbaar en kwalitatief netwerk op te zetten? Overweeg je een training te volgen op dit gebied? Dan zal onze introductie webinar je goed op weg helpen.

PROFIBUS redundantie; versterk de ruggengraat van jouw netwerken

In vele industrieën moeten veldbus gebruikers een hoge beschikbaarheid garanderen in essentiële delen van hun installaties. Met slechts een enkele kabel voor datatransmissie is er maar één storingspunt nodig om een volledig systeem te ontregelen.

SNAP Hero Kit: PROFIBUS storingen opsporen in slechts twee minuten

Bij onverwachte downtime is de ervaring van een technicus van essentieel belang om toegang te krijgen tot de juiste informatie, een netwerkanalyse uit te voeren en het beste reparatietraject te bepalen.

Het risico van niet-gecertificeerde PROFIBUS devices; zijn jouw devices al gecertificeerd?

Certificering speelt een belangrijke rol bij de kwaliteitsbewaking en zorgt daarmee voor gemoedsrust bij eindgebruikers. Het waarborgt naleving van de PI normen en versterkt de operationele prestaties en interoperabiliteit. Niet-gecertificeerde devices kunnen leiden tot storingen in PROFIBUS netwerken, met het risico op downtime en een tijdrovende zoektocht naar de bron van het probleem.

Maximale betrouwbaarheid op PROFIBUS netwerken met behulp van ComBricks

Tijdens deze webinar introduceren we ComBricks, onze 24/7 monitoringstool, en laten we zien hoe je jouw netwerk robuuster maakt d.m.v. segmentatie, zodat je de controle over het netwerk behoudt. We zullen de functies en functionaliteiten doornemen, die je in staat stellen om uw netwerk te monitoren en voorspellend onderhoud uit te voeren.

Het troubleshooten en onderhouden van PROFIBUS netwerken met Procentec’s ProfiTrace

Uren- of soms wel dagenlang bezig zijn met het vervangen van kabels en connectoren om een onbekende netwerkstoring te verhelpen. Helaas is dit een herkenbaar scenario voor vele veldtechnici, wat uiteindelijk resulteert in een verlies aan tijd, geld en efficiency. Met de ProfiTrace behoort dit echter tot het verleden.

Automation Explained (#4) | Het identificeren van parameter- en configuratie fouten in PROFIBUS netwerken

In de vierde aflevering van "Automation Explained" kijken we naar parameter- en configuratiefouten in industriële netwerken. Dergelijke fouten komen meestal voor tijdens specifieke fasen van een project en hebben als gevolg dat het netwerk niet zal draaien en in sommige gevallen ook kwetsbaar is voor aanvallen.

PROFINET

Automation Explained (#1) | De 4 kernindicatoren voor een robuust en betrouwbaar PROFINET netwerk

Port Load, In/Out errors, Lost Packets & Jitter - 4 belangrijke indicatoren die jij zou moeten kennen om de continuïteit van je PROFINET netwerken te waarborgen. In deze Automation Explained aflevering vertellen we je alles hierover en in slechts 30 minuten zul je begrijpen wat ze exact inhouden, waarom ze belangrijk zijn en hoe je ze kunt meten en monitoren.

Automation Explained (#3) | Verhoog de operationele efficiëntie van je PROFINET netwerk met behulp van alarm customisation

In deze aflevering van "Automation Explained" gaan we dieper in op het optimaliseren van de operationele efficiëntie in PROFINET netwerken met behulp van alarm customisation. 

PROFINET Ringtopologieën: De basisprincipes en voordelen

Een groot voordeel van PROFINET is de flexibiliteit. Zo kunnen andere netwerken makkelijk worden geïntegreerd en kent de netwerktopologie veel mogelijkheden. Wist je dat ringtopologieën steeds gebruikelijker worden in de industrie omdat ze redundantie tot stand brengen en de betrouwbaarheid van het netwerk verhogen? Er zijn echter belangrijke aandachtspunten om tot een goede ringtopologie te komen.

Het risico van niet-gecertificeerde PROFINET devices; zijn jouw devices al gecertificeerd?

Certificering speelt een belangrijke rol bij de kwaliteitsbewaking en zorgt daarmee voor gemoedsrust bij eindgebruikers. Het waarborgt naleving van de PI normen en versterkt de operationele prestaties en interoperabiliteit. Bovendien is certificering zelfs verplicht voor PROFINET devices.

Maximale betrouwbaarheid op PROFINET netwerken met behulp van Osiris (Actieve & Passieve Monitoring)

Tijdens deze webinar geven we een diepgaande uitleg over hoe je jouw industriële netwerk kunt monitoren en troubleshooten met behulp van de meest krachtige tool die beschikbaar is, Osiris.

Automation Explained (#4) | Het identificeren van parameter- en configuratiefouten in PROFINET netwerken

In de vierde aflevering van "Automation Explained" kijken we naar parameter- en configuratiefouten in industriële netwerken. Dergelijke fouten komen meestal voor tijdens specifieke fasen van een project en hebben als gevolg dat het netwerk niet zal draaien en in sommige gevallen ook kwetsbaar is voor aanvallen.

Industrial Ethernet

Automation Explained (#1) | De 4 kernindicatoren voor een robuust en betrouwbaar EtherNet/IP netwerk

EtherNet/IP is een van de meest gebruikte Ethernet netwerken en sluit perfect aan op het concept van Industry 4.0. In deze eerste aflevering van Automation Explained introduceren we de belangrijkste indicatoren om de continuïteit van je netwerken te waarborgen.

Automation Explained (#3) | Verhoog de operationele efficiëntie van je EtherNet/IP netwerk met behulp van alarm customisation

EtherNet/IP is een van de meest gebruikte Ethernet netwerken en sluit perfect aan op het concept van Industry 4.0. In deze eerste aflevering van Automation Explained introduceren we de belangrijkste indicatoren om de continuïteit van je netwerken te waarborgen.

EtherNet/IP Introductie

EtherNet/IP is een van de meest gebruikte Ethernet netwerken op de wereldwijde markt. Dit flexibele industriële protocol blinkt vooral uit in compatibiliteit en sluit perfect aan op het concept van Industry 4.0. Is EtherNet/IP nieuw voor je of heb je behoefte aan het opfrissen van je kennis? In deze 1-uur durende sessie (inclusief Q&A) zal onze support engineer de basisprincipes meegeven voor het installeren, onderhouden en troubleshooten van je EtherNet/IP netwerk.

EtherNet/IP Ringtopologieën: De basisprincipes en voordelen

Een groot voordeel van EtherNet/IP is de flexibiliteit. Zo kunnen andere netwerken makkelijk worden geïntegreerd en kent de netwerktopologie veel mogelijkheden. Wist je dat ringtopologieën steeds gebruikelijker worden in de industrie omdat ze redundantie tot stand brengen en de betrouwbaarheid van het netwerk verhogen? Er zijn echter belangrijke aandachtspunten om tot een goede ringtopologie te komen.

De eerste verdedigingslinie voor industriële netwerken met de PROCENTEC® Security Hero Kit

Bedrijven staan voor de grootste uitdagingen in de geschiedenis van industriële cybersecurity. Alleen al in 2021 hebben zich meerdere zware cyberaanvallen voorgedaan die gekoppeld waren aan onbeveiligde OT-netwerken. Alle brancherapporten laten een aanzienlijke groei zien van het aantal OT/IT-bedreigingen, die niet alleen economische, maar ook sociale en politieke schade veroorzaken.

Automation Explained (#4) | Het identificeren van parameter- en configuratie fouten in EtherNet/IP netwerken

In de vierde aflevering van "Automation Explained" kijken we naar parameter- en configuratiefouten in industriële netwerken. Dergelijke fouten komen meestal voor tijdens specifieke fasen van een project en hebben als gevolg dat het netwerk niet zal draaien en in sommige gevallen ook kwetsbaar is voor aanvallen.

Onze oplossingen

Automation Explained (#2.1) | Kostbare fouten om te vermijden in de ontwerp- en configuratiefase van je industriële netwerk

In de komende afleveringen van 'Automation Explained' zullen we dieper ingaan op kostbare fouten in verschillende projectfases van een industrieel netwerk. In deze eerste aflevering zullen we kijken naar de meest gemaakte fouten in de ontwerp- en configuratiefase. Of je nu werkt met veldbus of ethernet protocollen, in slechts 30 minuten leren we je een betrouwbaar systeem met de hoogste uptime te realiseren.

Automation Explained (#2.2) | Kostbare fouten om te vermijden in de installatie- en commissioningfase van je industriële netwerk

Eindelijk! Je installatie is ontworpen en geconfigureerd.... maar is het ook klaar voor een soepele functionering? In deze tweede aflevering van 'Automation Explained', die is opgedeeld in een reeks van 3 om alle projectfasen te behandelen, presenteren we de meest voorkomende fouten bij het installeren en commissionen van een industrieel netwerk. Dit alles in slechts 30 minuten!

Automation Explained (#2.3) | Kostbare fouten om te vermijden in de onderhoudsfase van je industriële netwerk

Zodra je installatie volledig operationeel is en voor langere tijd gaat draaien, speelt industrieel onderhoud een sleutelrol bij het optimaliseren van de productiviteit en het voorkomen van downtime. Helaas wordt dit vakgebied geconfronteerd met serieuze uitdagingen als gevolg van een gebrek aan personeel, kennis en tijd.

OT-security

5 cybersecurity risico’s in Industrial Ethernet-netwerken: Herken, herstel en sluit kostbare gevaren uit!

Het belang van IT-beveiliging wordt al jaren door experts erkend, maar het beveiligen van industriële controlesystemen lijkt over het hoofd gezien te zijn. Nu aanvallen op deze Operational Technology (OT) omgevingen steeds vaker voorkomen, zijn bedrijven op zoek naar manieren om risico’s in netwerken te beperken en de kloof tussen OT en IT te overbruggen.

De eerste verdedigingslinie voor industriële netwerken met de PROCENTEC® Security Hero Kit

Bedrijven staan voor de grootste uitdagingen in de geschiedenis van industriële cybersecurity. Alleen al in 2021 hebben zich meerdere zware cyberaanvallen voorgedaan die gekoppeld waren aan onbeveiligde OT-netwerken. Alle brancherapporten laten een aanzienlijke groei zien van het aantal OT/IT-bedreigingen, die niet alleen economische, maar ook sociale en politieke schade veroorzaken.

Industrieën

Het troubleshooten van netwerken in de auto-industrie; voorkom kostbare downtime!

Ruim €18 000 per minuut! De gemiddelde kosten van ongeplande downtime in de auto-industrie behoort tot één van de hoogste in de automatiseringsmarkt. De auto-industrie staat bekend om haar innovatie en complexiteit, waarbij de meeste fabrieken werken met een gemengde netwerkarchitectuur.

Het troubleshooten van netwerken in de logistieke industrie; voorkom kostbare downtime!

Een casus van Procentec’s Support Engineer, waarin uitgelegd wordt hoe een kostbare netwerkfout opgespoord en verholpen werd. Daarnaast wordt er gedetailleerd ingegaan op de kosten en risico's van downtime in de logistieke industrie. En wat zijn de 10 beste tips voor troubleshooting en onderhoud? Je krijgt het allemaal mee in deze praktische webinar.

Het troubleshooten van netwerken in de staalindustrie; voorkom kostbare downtime!

Een casus van Procentec’s Support Engineer, waarin uitgelegd wordt hoe een kostbare netwerkfout opgespoord en verholpen werd. Daarnaast wordt er gedetailleerd ingegaan op de kosten en risico's van downtime in de staalindustrie. En wat zijn de 10 beste tips voor troubleshooting en onderhoud? Je krijgt het allemaal mee in deze praktische webinar.