0174-671 800

LIVE & On-demand Webinars

Procentec biedt regelmatig webinars en trainingen aan over het onderhouden, troubleshooten en beveiligen van industriële netwerken. Wij vinden het belangrijk om onze kennis zo goed mogelijk te delen en het voor jou gemakkelijk te maken om deze te vertalen naar de praktijk om zo kostbare downtime te voorkomen. 

In onze webinarreeks hieronder vind je een overzicht van de meest populaire onderwerpen van de afgelopen 2 jaar. Bekijk alle webinars terug wanneer het jou uitkomt en ontvang praktische tips voor het ontwerpen en beheren van een betrouwbare netwerkinfrastructuur. 

Procentec's Webinars:


Laatste Webinar: De basisprincipes en voordelen van PROFINET Ringtopologieën

undefined

Webinar Categorieën

PROFIBUS

Netwerk Ontwerp - Introductie

Een professioneel netwerkontwerp is cruciaal bij de (her)inrichting van een PROFIBUS installatie. Maar wat zijn de belangrijkste elementen om een betrouwbaar en kwalitatief netwerk op te zetten? Overweeg je een training te volgen op dit gebied? Dan zal onze introductie webinar je goed op weg helpen.

PROFIBUS redundantie; versterk de ruggengraat van jouw netwerken

In vele industrieën moeten veldbus gebruikers een hoge beschikbaarheid garanderen in essentiële delen van hun installaties. Met slechts een enkele kabel voor datatransmissie is er maar één storingspunt nodig om een volledig systeem te ontregelen.

SNAP Hero Kit: PROFIBUS storingen opsporen in slechts twee minuten

Bij onverwachte downtime is de ervaring van een technicus van essentieel belang om toegang te krijgen tot de juiste informatie, een netwerkanalyse uit te voeren en het beste reparatietraject te bepalen.

Het risico van niet-gecertificeerde PROFIBUS devices; zijn jouw devices al gecertificeerd?

Certificering speelt een belangrijke rol bij de kwaliteitsbewaking en zorgt daarmee voor gemoedsrust bij eindgebruikers. Het waarborgt naleving van de PI normen en versterkt de operationele prestaties en interoperabiliteit. Niet-gecertificeerde devices kunnen leiden tot storingen in PROFIBUS netwerken, met het risico op downtime en een tijdrovende zoektocht naar de bron van het probleem.

Maximale betrouwbaarheid op PROFIBUS netwerken met behulp van ComBricks

Tijdens deze webinar introduceren we ComBricks, onze 24/7 monitoringstool, en laten we zien hoe je jouw netwerk robuuster maakt d.m.v. segmentatie, zodat je de controle over het netwerk behoudt. We zullen de functies en functionaliteiten doornemen, die je in staat stellen om uw netwerk te monitoren en voorspellend onderhoud uit te voeren.

Het troubleshooten en onderhouden van PROFIBUS netwerken met Procentec’s ProfiTrace

Uren- of soms wel dagenlang bezig zijn met het vervangen van kabels en connectoren om een onbekende netwerkstoring te verhelpen. Helaas is dit een herkenbaar scenario voor vele veldtechnici, wat uiteindelijk resulteert in een verlies aan tijd, geld en efficiency. Met de ProfiTrace behoort dit echter tot het verleden.

PROFINET

PROFINET Ringtopologieën: De basisprincipes en voordelen

Een groot voordeel van PROFINET is de flexibiliteit. Zo kunnen andere netwerken makkelijk worden geïntegreerd en kent de netwerktopologie veel mogelijkheden. Wist je dat ringtopologieën steeds gebruikelijker worden in de industrie omdat ze redundantie tot stand brengen en de betrouwbaarheid van het netwerk verhogen? Er zijn echter belangrijke aandachtspunten om tot een goede ringtopologie te komen.

Het risico van niet-gecertificeerde PROFINET devices; zijn jouw devices al gecertificeerd?

Certificering speelt een belangrijke rol bij de kwaliteitsbewaking en zorgt daarmee voor gemoedsrust bij eindgebruikers. Het waarborgt naleving van de PI normen en versterkt de operationele prestaties en interoperabiliteit. Bovendien is certificering zelfs verplicht voor PROFINET devices.

Maximale betrouwbaarheid op PROFINET netwerken met behulp van Osiris (Actieve & Passieve Monitoring)

Tijdens deze webinar geven we een diepgaande uitleg over hoe je jouw industriële netwerk kunt monitoren en troubleshooten met behulp van de meest krachtige tool die beschikbaar is, Osiris.

Industrial Ethernet

De eerste verdedigingslinie voor industriële netwerken met de PROCENTEC® Security Hero Kit

Bedrijven staan voor de grootste uitdagingen in de geschiedenis van industriële cybersecurity. Alleen al in 2021 hebben zich meerdere zware cyberaanvallen voorgedaan die gekoppeld waren aan onbeveiligde OT-netwerken. Alle brancherapporten laten een aanzienlijke groei zien van het aantal OT/IT-bedreigingen, die niet alleen economische, maar ook sociale en politieke schade veroorzaken.

EtherNet/IP Ringtopologieën: De basisprincipes en voordelen

Een groot voordeel van EtherNet/IP is de flexibiliteit. Zo kunnen andere netwerken makkelijk worden geïntegreerd en kent de netwerktopologie veel mogelijkheden. Wist je dat ringtopologieën steeds gebruikelijker worden in de industrie omdat ze redundantie tot stand brengen en de betrouwbaarheid van het netwerk verhogen? Er zijn echter belangrijke aandachtspunten om tot een goede ringtopologie te komen.

EtherNet/IP Introductie

EtherNet/IP is een van de meest gebruikte Ethernet netwerken op de wereldwijde markt. Dit flexibele industriële protocol blinkt vooral uit in compatibiliteit en sluit perfect aan op het concept van Industry 4.0. Is EtherNet/IP nieuw voor je of heb je behoefte aan het opfrissen van je kennis? In deze 1-uur durende sessie (inclusief Q&A) zal onze support engineer de basisprincipes meegeven voor het installeren, onderhouden en troubleshooten van je EtherNet/IP netwerk.

OT-security

5 cybersecurity risico’s in Industrial Ethernet-netwerken: Herken, herstel en sluit kostbare gevaren uit!

Het belang van IT-beveiliging wordt al jaren door experts erkend, maar het beveiligen van industriële controlesystemen lijkt over het hoofd gezien te zijn. Nu aanvallen op deze Operational Technology (OT) omgevingen steeds vaker voorkomen, zijn bedrijven op zoek naar manieren om risico’s in netwerken te beperken en de kloof tussen OT en IT te overbruggen.

De eerste verdedigingslinie voor industriële netwerken met de PROCENTEC® Security Hero Kit

Bedrijven staan voor de grootste uitdagingen in de geschiedenis van industriële cybersecurity. Alleen al in 2021 hebben zich meerdere zware cyberaanvallen voorgedaan die gekoppeld waren aan onbeveiligde OT-netwerken. Alle brancherapporten laten een aanzienlijke groei zien van het aantal OT/IT-bedreigingen, die niet alleen economische, maar ook sociale en politieke schade veroorzaken.

Industrieën

Het troubleshooten van netwerken in de auto-industrie; voorkom kostbare downtime!

Ruim €18 000 per minuut! De gemiddelde kosten van ongeplande downtime in de auto-industrie behoort tot één van de hoogste in de automatiseringsmarkt. De auto-industrie staat bekend om haar innovatie en complexiteit, waarbij de meeste fabrieken werken met een gemengde netwerkarchitectuur.

Het troubleshooten van netwerken in de logistieke industrie; voorkom kostbare downtime!

Een casus van Procentec’s Support Engineer, waarin uitgelegd wordt hoe een kostbare netwerkfout opgespoord en verholpen werd. Daarnaast wordt er gedetailleerd ingegaan op de kosten en risico's van downtime in de logistieke industrie. En wat zijn de 10 beste tips voor troubleshooting en onderhoud? Je krijgt het allemaal mee in deze praktische webinar.

Het troubleshooten van netwerken in de staalindustrie; voorkom kostbare downtime!

Een casus van Procentec’s Support Engineer, waarin uitgelegd wordt hoe een kostbare netwerkfout opgespoord en verholpen werd. Daarnaast wordt er gedetailleerd ingegaan op de kosten en risico's van downtime in de staalindustrie. En wat zijn de 10 beste tips voor troubleshooting en onderhoud? Je krijgt het allemaal mee in deze praktische webinar.