Zie "Medewerkers"

EtherNet/IP Ringtopologieën: De basisprincipes en voordelen

Aanmelden

Een groot voordeel van EtherNet/IP is de flexibiliteit. Zo kunnen andere netwerken makkelijk worden geïntegreerd en kent de netwerktopologie veel mogelijkheden. Wist je dat ringtopologieën steeds gebruikelijker worden in de industrie omdat ze redundantie tot stand brengen en de betrouwbaarheid van het netwerk verhogen? Er zijn echter belangrijke aandachtspunten om tot een goede ringtopologie te komen.

Opzet:

Allereerst zullen we de basisprincipes behandelen. Dit omvat de componenten die nodig zijn om een ringtopologie te creëren. Deze principes zullen meer inzicht geven in hoe data zich door het netwerk verplaatst.

Tijdens het tweede deel zullen we de installatie, configuratie en diagnostiek van het netwerk uitleggen. Daarin wordt duidelijk hoe actieve en passieve monitoring een belangrijke rol speelt in het troubleshooten van storingen in de ring.

Ten slotte zal onze ervaren Support Engineer zijn ervaringen delen door netwerkdiagrammen te tonen en te bespreken, en uit te leggen hoe hij alle gegeven informatie in praktijk heeft gebracht.