Automation Explained (#3) | Verhoog de operationele efficiëntie van je EtherNet/IP netwerk met behulp van alarm customisation

Aanmelden

EtherNet/IP is een van de meest gebruikte Ethernet netwerken en sluit perfect aan op het concept van Industry 4.0. In deze eerste aflevering van Automation Explained introduceren we de belangrijkste indicatoren om de continuĆÆteit van je netwerken te waarborgen.

Opzet:

De steeds toenemende adoptie van IIoT-oplossingen stelt nieuwe normen voor maatwerk automatisering onder eindgebruikers en hun technische dienstverleners. Een grote ontwikkeling is het configureren van alarmen voor permanente monitoring. Procentec streeft ernaar om technici en engineers te helpen het potentieel van deze tools optimaal te benutten en hen in staat te stellen een hogere productiviteit in hun installaties te realiseren.

In deze interactieve sessies delen onze experts de best practices om tijdig en proactief gewaarschuwd te worden zodra je netwerk degradatie begint te vertonen. We behandelen de belangrijkste alarmtriggers en ook de diverse methoden om deze meldingen te ontvangen. Denk aan implementatie met SCADA, email-notificaties en relais op locatie.

Een pro-tip: permanente monitoring vormt de basis voor voorspellend onderhoud, waarmee de grootste risico's van ongeplande downtime worden geƫlimineerd. Door dit te integreren met een op maat afgestemde alarmconfiguratie, wordt je onderhoudswerk naar een nog hoger niveau getild!