5 cybersecurity risico’s in Industrial Ethernet-netwerken: Herken, herstel en sluit kostbare gevaren uit!

Aanmelden

Het belang van IT-beveiliging wordt al jaren door experts erkend, maar het beveiligen van industriële controlesystemen lijkt over het hoofd gezien te zijn. Nu aanvallen op deze Operational Technology (OT) omgevingen steeds vaker voorkomen, zijn bedrijven op zoek naar manieren om risico’s in netwerken te beperken en de kloof tussen OT en IT te overbruggen.

Opzet:

Hoewel de aandacht vaak uitgaat naar aanvallen van buitenaf, kunnen interne gevaren net zo schadelijk zijn en is de kans zelfs groter dat deze zich zullen voordoen. Of het nu gaat om een fout als gevolg van onervarenheid met een taak of protocol, of met de intentie om schade toe te brengen, deze gevaren kunnen leiden tot kostbare downtime. Vroegtijdige opsporing is daarom essentieel om je netwerken te beveiligen.

Onze ervaren Engineers zullen allereerst ingaan op de actoren bij het beveiligen van industriële netwerken. Tijdens het tweede deel zullen we 5 tips geven waarmee je zowel externe als interne gevaren kunt herkennen, herstellen en uitsluiten. Deze tips zullen gebaseerd zijn op Procentec's nieuwste releases voor netwerkbeveiliging van industriële netwerken.